wat is spiritueel tuinieren? uitleg op de zustersite www.absolute1.net met gratis spirituele ebooks

de bezielde spirituele tuin van mijn innerlijk kind deze pagina

de wilde tuin

deze pagina; de evolutie van mijn tuin

meer zustersites:
www.cursusinwonderen.nl over "Een cursus in wonderen"
www.trans4mator.nl over energetische technieken waarmee je blokkades in je energie-systeem en zelfsabotage kunt elimineren.

                   

Ondanks al mijn inspanningen en het vele geld wat ik in mijn tuin heb geinvesteerd, had woningbouw-vereniging Ymere in maart 2019 toch weer kritiek op mijn tuin, zoals ze dat al vele jaren hebben. In 2018 lieten ze mij per brief weten dat ze het verwaarloosd vonden en dit jaar zelfs ernstig verwaarloosd. Hoewel ze mij ooit vertelden dat niet alleen ik , maar ook andere tuinliefhebbers ze erop attent hebben gemaakt dat maart geen goede tijd van het jaar is om tuinen te controleren. Eerder hadden ze mij verteld dat ze van andere tuinliefhebbers hebben gehoord dat dit een tijd is waarvan iedereen weet dat alleen een tegel”tuin” er dan “ordelijk” uitziet. Hoewel mijn tuin ook in maart er vrolijk en origineel uit ziet, door al de beschilderde objecten en lief kinderspeelgoed, zijn veel planten dan niet op hun best. Twee jaar geleden zei de "tuininspecteur" dat mijn tuin vol onkruid staat. Ik antwoordde dat er alleen bodembedekkers in staan, zoals vinca, campanula e.d. En dat ik dat met opzet doe, zodat ik amper onkruid hoef te wieden. Want waar een gewenste plant staat, kan een ongewenste zich niet vestigen. De inspecteur zei toen: “ik weet niets van tuinen.” Huh???

Het is lovenswaardig als woningbouwverenigingen mensen met een mentale uitdaging werk verschaffen, maar laat ze dan werk doen dat ze aankunnen. Tuinen inspecteren is blijkbaar te hoog gegrepen, als de aanwezigheid van veel groen (ook al zijn dat begerenswaardige planten), in plaats van tegels, gezien wordt als ernstige verwaarlozing.

Ik denk ook dat de positieve energie die mijn tuin uitstraalt, negatieve mensen met een laag vibratieniveau stoort. Dat soort mensen ergert zich ook aan vrolijke en gelukkige mensen. Ze denken vast: "Al die teksten over vrede, liefde en geluk; hoe durft dat mens!"

Ik geniet ondanks deze idioterie volop van mijn tuin. In 2018 is helaas een denneboom in de voortuin uitgedroogd. Dat overkwam ook een prachtige bolbuxus, die ik maar heb weggehaald. Maar de denneboom heb ik tot kunstobject verheven, door er gekleurde plastic flessen in te hangen waarop ik de tekst heb geschilderd: DUURZAAM? Het leukste ervan is dat onbekende mensen er ook dingen in hangen, zoals een rammelaar. Het lijkt wel een buurtproject.

                        
foto's denneboom in diverse stadia: met verdroogde naalden - gestript - geverfd - de huidige fase; volgehangen en vlakbij de grote rose opblaasbare vogel "lachebek"

In 2018 viel mij op dat een plastic hangpot die ik met bootlak rose verfde, na 3 jaar in de felle zon nog als nieuw is. Ik kocht dus een paar potten jachtlak, mengde dat in afzonderlijke potjes met kleine beetjes paars, fuchsia, turquoise, enz. De hele zomer heb ik in de achtertuin zitten verven. Telkens viel mijn oog weer op een voorwerp waarop ik een affirmatie-tekst kon verven. En zo ging het maar door, want het mooie weer moedigde me aan om lekker in de tuin bezig te zijn. Hier zijn wat resultaten van mijn hobby activiteiten.
               
Mijn tuinstoelen waren de eerste slachtoffers van mijn creatieve uitbarsting. De fietskrat kreeg gelijk een lik verf mee en de plantpotten volgden al spoedig. Op beide stoelen staat 'God zat hier'. Op de ene tuinstoel staat visie - vrede - vrijheid en op de andere visie - weten - vrede. Visie staat ook op diverse plantpotten, want boven alles wil ik (nog meer) visie. Daarover gaat ook les 27 in "Een cursus in wonderen": Ik wil niets liever dan zien. Toen ik deze les in 1994 regelmatig herhaalde, waren mijn contactlenzen onvindbaar, en als ik door mijn bril keek, was het alsof ik door vuil glas keek. Terwijl ik dacht dat ik de les deed om meer inzicht te krijgen, waren mijn ogen ineens geheeld!


         
de tekst vision – peace op een rose plantpot      Ik ben erg blij met de inspiratie om peuter-stoeltjes als plantdragers te gebruiken.

         
Op de volgende pot staat: wonderen zijn heel gewoon (Een cursus in wonderen zegt; wanneer ze uitblijven is er iets misgegaan.)
          

Ik heb 4 grote grijze kunststof potten die ik langs de straat vond, ook beschilderd en er aan alle kanten affirmaties op gezet. Op deze en de volgende potten staat: there is only one - liefde - vrijheid - eenheid, visie, vrede - vrijheid, eenheid, vreugde - light, divine power energy love en trust, grace, peace. Ook heb ik overal symbolen op geschilderd, zoals hartjes, het teken voor oneindigheid en bijzondere keltische tekens.
      

    ;  

Een tip: onderin mijn planthangmanden gebruik ik baby-luiers om de grond enigszins vochtig te houden.

Een tuin is natuurlijk nooit af, het verandert voortdurend, zoals ik eerder opmerkte. Imiddels zijn alle mierennesten verdwenen uit mijn tuin. En de struiken die ineens tot bomen waren uitgegroeid, zijn weer hanteerbaar gemaakt door Arend Ottevanger. Hij werkt zeer professioneel en heel betaalbaar. Klik op de foto om zijn website www.boombosentuin.nl te bezoeken. De gesnoeide prunus ga ik nog verven en opleuken.Diverse vlinders sieren mijn tuin en in de voortuin staat de waak-koe parmantig op de vuilnisbak. Hij was eerst groen, maar zag er na een tijdje verweerd uit, dus heb ik de verfkwast erover gehaald.     
         

Om er regelmatig aan te denken de dieren te zegenen heb ik in 2018 een poster laten maken bij Panel-it. Ze zijn niet alleen goedkoop, maar leveren ook hele scherpe plaatjes. Voor deze grote tuinposter van 100x120 cm samengesteld uit een foto van een kip met kuikens, een schaap met 3 lammetjes, een kalf in omhelzing en een big met konijn betaalde ik 15 euro plus porto 6,50=21.50 euro.
Op een andere poster met bloem schilderde ik de tekst: love - light - joy - grace en eentje en eentje met de tekst 'Do all things with love'. Dat zou ik wel willen, alles met liefde doen. Maar ik ben al blij dat ik er elke dag aan denk om te danken voor de mensen, activiteiten en dingen die ik wel waardeer.
         

Ik heb in de achtertuin nog 1 leuke poster met vrolijke biggetjes en in 2021 kwam ik op het idee om een leuk met rozen bedrukt douchegordijn te spannen tegen de schutting. Want mijn buurvrouw vindt het erg naar als er een blaadje van mijn clematis of klimroos door de schutting heen haar tuin inkijkt. Zouden sommige mensen familie van de wolven zijn? DIe zijn ook zo territoriaal.

In juli 2019 heb ik eindelijk een heel oud idee van mij uitgevoerd. Bij myposter.nl heb ik twee posters laten maken, eentje voor de voordeur en eentje met de tekst:
"www spirituele-tuin.nl de hemelse bezielde tuin van mijn innerlijk kind
www.absolute1 net voor gratis spirituele ebooks"
De Nederlandse spirituele boeken op absolute1 net heb ik zelf vertaald, toen ik ontdekte dat ze er alleen in het Engels waren. In 2002 heb ik het boek van Wallace Wattles "The Science of Getting Rich" vertaald. Jaren later baseerde Rhonda Byrne haar wereldberoemde film "The Secret" op dit boek.Ook mijn achtertuin (op het noorden) is niet aan mijn verfwoede ontsnapt. Mijn innerlijk kind geniet intens van alle leuke kinderspeelgoed dat de donkerste plekjes opsiert.
De gewone donkergroene gieters heb ik paars en rose geverfd en affirmatie-teksten op al mijn gieters gezet. In mijn gieters heb ik een constructie geplaatst zodat kikkers die erin rondzwemmen er met gemak uit kunnen.
Op de citroengele gieter staat "liefde heelt verjongt" en op de paarse gieter licht – vrede en aan de andere kant liefde – visie. Binnenshuis heb ik een wat kleinere rosegeverfde gieter met de tekst 'truth trust' en 'vision freedom'. (Ook heb ik een blauwe gieter met aan de ene kant de tekst 'het beste komt nog-ik ben vrij' en aan de andere kant 'wonderen zijn heel gewoon'.) De akelei komt elk voorjaar op steeds meer plekken op in de voortuin.
                        

De 1e foto is van het zijpad van de voortuin in de lente van 2018. Elke herfst staat het vol bloeiende asters.
         
wat is spiritueel tuinieren? op de zustersite www.absolute1.net met gratis spirituele ebooks

de bezielde spirituele tuin van mijn innerlijk kind deze pagina

de wilde tuin

de evolutie van mijn tuin - deze pagina

meer zustersites:
www.cursusinwonderen.nl over "Een cursus in wonderen"
www.trans4mator.nl over energetische technieken waarmee je blokkades in je energie-systeem en zelfsabotage kunt elimineren.